Recept

Midden-Oosterse baba ganoush

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ideaal voor op een Midden-Oosterse aperoplank! 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie.

  2. 2

    Pel de teentjes knoflook en snij ze in dunne schijfjes. Snij het steeltje van de aubergines en snij ze overlangs in twee. Maak een paar inkepingen in het vruchtvlees en vul ze met schijfjes knoflook.

  3. 3

    Besprenkel de aubergines met de olijfolie en kruid met peper, zout, het gerookt paprikapoeder en het komijnpoeder. Pak ze in met aluminiumfolie en gaar ze met de vlakke kant op de bakplaat zo’n 45 minuten in de oven.

  4. 4

    Haal de aubergines uit de oven en laat ze wat afkoelen. Lepel het vruchtvlees eruit. Plet het met een vork in een kom en meng er de tahin en het citroensap onder. Kruid eventueel nog met peper, zout, komijnpoeder en gerookt paprikapoeder.

  5. 5

    Lepel de baba ganoush in een kommetje en werk af met ’n snuifje komijnpoeder

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Midden-Oosterse baba ganoush

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!