Recept

Freekeh met sardines en chermoula

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Chermoula is een marinade-achtige saus uit Marokko en Noord-Afrika. Ze doet denken aan pesto, maar is kruidiger en rijker van smaak. Geef je chermoula wat extra pit door er wat cayennepeper of harissa onder te mengen.

bereiding
  1. 1

    Kook de freekeh gaar in de groentebouillon.

  2. 2

    Maak de chermoula. -Doe de knoflook, de helft van de munt, de helft van de bladpeterselie en de helft van de koriander samen met 2 eetlepels olijfolie, een scheutje water, het citroensap, het kaneelpoeder en het komijnpoeder in een keukenrobot en mix tot een kruidige dressing.

  3. 3

    Roer de freekeh los met een vork en meng er 2 eetlepels olijfolie onder. Hak de rest van de peterselie en koriander fijn en meng ze onder de freekeh.

  4. 4

    Snij de dadels fijn, hak de walnoten grof. Meng samen met de rucola onder de freekeh. Pluk de blaadjes van de overige munt en meng ze door de salade. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Bak de sardientjes in een pan met wat olijfolie. Schik ze op de freekehsalade en lepel er de dressing bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Freekeh met sardines en chermoula

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!