Makkelijke rabarberconfituur
bereiding
-
1
Spoel de rabarberstelen. Als het dikkere stelen zijn, moet je ze ook schillen (de vezelige schil kun je er zo af trekken).
-
2
Snij de rabarber in blokjes. Pers de citroen. Doe de rabarber met het citroensap in een ruime kookpot of confituurpan. Meng er de suiker door.
-
3
Breng aan de kook en laat vanaf dat moment 7 minuten doorkoken (of zoals vermeld op de verpakking van de confituursuiker). Roer geregeld om.
-
4
Doe de stollingstest: doe een beetje van de confituur op een koud bordje, hou het schuin. De confituur is klaar als hij niet van het bordje af loopt, maar mooi blijft plakken.
-
5
Doe de hete confituur in gesteriliseerde bokalen, doe het schroefdeksel erop en laat ze 5 minuten ondersteboven afkoelen op een theedoek. Draai de bokalen dan weer om en laat ze volledig verder afkoelen.