Recept

Pizza calzone

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een pizza calzone is een gevulde pizza die voor het bakken dichtgevouwen wordt. Hierdoor blaast het deeg tijdens het bakken wat op. De vulling kan naar smaak aangepast worden.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 250°C. Bekleed 2 ovenplaten met bakpapier of strijk ze in met olijfolie. Rol het pizzadeeg tot 4 bodems van ongeveer 25 cm. Leg de pizzabodems op de ovenplaten. Met wat puzzelwerk krijg je er 2 op elke plaat, anders bak je ze in 2 keer.

  2. 2

    Bedek telkens de ene helft van de bodems met tomatensaus. Kruid met peper en zout. Leg er de in reepjes gesneden ham, de champignonplakjes en de tomatenblokjes over. Strooi er de gedroogde oregano over en verdeel er de olijven en de kaas over.

  3. 3

    Vouw de pizza dicht en druk de kanten goed aan met de duimen. Bak de pizza’s ongeveer 12 à 15 minuten in het midden van de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pizza calzone

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!