Gevulde pijlinktvis met caponata
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Maak de caponata. Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de selder, de aubergine en de paprika schoon en snij ze in fijne blokjes. Verhit olijfolie in een pan en fruit er de ui en de knoflook in. Voeg de andere groenten toe en blus met de rodewijnazijn. Voeg de tomatenblokjes, de kappertjes en de olijven toe en laat 15 minuten op een zacht vuur sudderen.
-
2
Meng het gehakt met de geraspte gember, de chilipeper, de koriander en het paneermeel tot een smeuïg geheel en kruid met peper en zout. Vul er de inktvistubes mee en maak ze bovenaan toe met een prikkertje. Hou de tentakels nog apart.
-
3
Lepel de caponata in een ovenschaal en leg er de gevulde inktvisjes in, besprenkel met olijfolie en gaar 20 minuten in de oven.
-
4
Verhit een bodempje plantaardige olie in een steelpan en frituur de inktvistentakels 1 minuut. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
5
Werk de gevulde inktvis af met de gefrituurde tentakels, de verse peterselie en een partje citroen.