Wortel-cobbler
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng in een kom de bloem met het bakpoeder, de suiker, het zout, de kaneel en de nootmuskaat.
-
2
Meng in een andere kom de appelmoes met de melk, de olie, de geraspte wortel en het vanille-extract. Meng al roerend door elkaar tot de olie is opgenomen. Voeg dit mengsel bij de bloem en meng door elkaar.
-
3
Vet de bakvorm in en doe er het beslag in. Verdeel de walnoten, de bruine suiker en de kristalsuiker over het deeg. Giet er voorzichtig het hete water. Bak de cobbler op een bakplaat 40 à 50 minuten in de oven.
-
4
Haal de cobbler uit de oven en laat 5 minuten afkoelen. Serveer warm.
Ingrediënten voor
4 personen- patisseriebloem130 g
- bakpoeder1 kl
- suiker120 g
- zout½ kl
- kaneel1 mespuntje
- nootmuskaat1 mespuntje
- appelmoes120 g
- melk60 ml
- plantaardige olie60 ml
- wortel (geraspt)120 g
- ei1 stuk
- vanille-extract1 portie
Voor de topping
- bruine suiker65 g
- kristalsuiker65 g
- walnoten80 g
- water (heet)200 ml