Red velvet muffins
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Plaats papieren muffinvormpjes in een muffinblik of vet het muffinblik in met olie en bestuif het met bloem tegen het kleven.
-
2
Meng de bloem, de suiker, het cacaopoeder, het bakpoeder, de baking soda en een snuifje zout in een kom.
-
3
Meng in een andere kom de karnemelk, de plantaardige olie, de azijn, het vanille-extract, de rode voedingskleurstof en het ei. Meng goed. Giet de natte ingre-diënten bij de droge en roer tot alles goed gemengd is. Zorg ervoor dat je niet te veel roert, want dat kan tot taaie muffins leiden.
-
4
Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en vul ze tot ongeveer 2/3. Bak de muffins 15 à 18 minuten in de oven. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.
-
5
Klop ondertussen de roomkaas en de boter samen tot een glad en romig mengsel. Voeg het vanille-extract toe en klop weer. Voeg geleidelijk de poedersuiker toe en klop tot het glazuur glad is.
-
6
Spuit het glazuur op de afgekoelde muffins. Decoreer ze met extra kerstdecoratie.