Recept

Red velvet muffins

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ze zijn rood, maar smaken naar chocolade. Ontdek het geheim van red velvet muffins!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Plaats papieren muffinvormpjes in een muffinblik of vet het muffinblik in met olie en bestuif het met bloem tegen het kleven.

  2. 2

    Meng de bloem, de suiker, het cacaopoeder, het bak­poeder, de baking soda en een snuifje zout in een kom.

  3. 3

    Meng in een andere kom de karnemelk, de plantaardige olie, de azijn, het vanille-­extract, de rode voedingskleurstof en het ei. Meng goed. Giet de natte ingre-diënten bij de droge en roer tot alles goed ­gemengd is. Zorg ervoor dat je niet te veel roert, want dat kan tot taaie muffins leiden.

  4. 4

    Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en vul ze tot ongeveer 2/3. Bak de muffins 15 à 18 minuten in de oven. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.

  5. 5

    Klop ondertussen de roomkaas en de boter samen tot een glad en romig mengsel. Voeg het vanille-extract toe en klop weer. Voeg geleidelijk de poedersuiker toe en klop tot het glazuur glad is.

  6. 6

    Spuit het glazuur op de afgekoelde muffins. Decoreer ze met extra kerstdecoratie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Red velvet muffins

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!