Geglaceerde wortelen met koteletjes en puree
bereiding
-
1
Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze gaar in gezouten water. Giet de aardappelen af, pureer ze en voeg 1 eetlepel boter en een scheutje melk toe. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
-
2
Schil de wortelen en snij ze in blokjes. Pel en snipper de sjalot. Fruit de sjalot aan in 1 eetlepel boter. Voeg de tijm, de laurier en de wortelen toe. Giet er een glaasje water bij en laat 15 minuten onder een deksel garen. Laat de wortelen droog stoven.
-
3
Bak ondertussen de koteletten aan beide kanten goudbruin in 1 eetlepel boter. Kruid met peper en zout.
-
4
Voeg een klontje boter en de suiker toe aan de wortelen. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de koteletten met de wortelen en de puree.