Recept

Kipsatés met gewokte krieltjes, wortel en courgette

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Op-en-top Belgisch, goedkoop en superveelzijdig: met wortelen zit je altijd goed. Wat dacht je van deze kipsatés met gewokte krieltjes, wortel en courgette? Simpel en oh zo lekker!

bereiding
  1. 1

    Spoel en halveer de krieltjes. Blancheer ze 5 minuten in gezouten water. Snij de courgette en de wortelen in grove stukken.

  2. 2

    Snipper de knoflook fijn en doe ‘m in een grote kom, voeg er de gember, de peterselie en de koriander bij en meng door elkaar.

  3. 3

    Doe de krieltjes, de wortelen en de courgette in de kom en hussel door elkaar. Voeg nog een 4-tal el olie en wat peper en zout toe en hussel door elkaar.

  4. 4

    Snij de kipfilet in repen, bestrooi ze met cayennepeper, koriander- en gemberpoeder en peper en zout en masseer de kruiden in het vlees. Rijg de reepjes op satéprikkers en bak de kipsaté’s in een pan met wat olie.

  5. 5

    Bak ondertussen de groentemengeling in een wok tot ze beetgaar zijn. Serveer met de saté’s.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kipsatés met gewokte krieltjes, wortel en courgette

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!