Quiche met wortel, geitenkaas en salie
bereiding
-
1
Pel de sjalot en snipper ‘m fijn. Schil de wortelen en snij ze in fijne lange repen.
-
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Doe het deeg in een bakvorm, leg er bakpapier op en vul met bakparels. Bak de bodem 12 minuten blind in de oven. Verwijder de bakparels en het bakpapier en laat even drogen aan de lucht.
-
3
Fruit ondertussen de sjalot aan in wat olijfolie. Kruid met peper en zout. Roerbak de wortelrepen goudbruin en gaar en verdeel ze over het deeg.
-
4
Klop de eieren met de room los en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Verdeel deze vulling over de wortelen in de quiche. Brokkel er de geitenkaas over en werk af met salieblaadjes. Strooi er de geraspte mozzarella over en bak voor 30-35 minuten in de oven.