Recept

Wortelfritters met knoflookdip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Op-en-top Belgisch, goedkoop en superveelzijdig: met wortelen zit je altijd goed. Wat dacht je van deze wortelfritters met knoflookdip?

bereiding
  1. 1

    Doe de geraspte wortelen, de lente-ui, de chilivlokken, de limoenschil, de eiwitten, de maïzena en het zout en peper in een grote kom en meng alles goed elkaar.

  2. 2

    Maak de dip. Meng de geperste knoflook door de Griekse yoghurt, voeg de gehakte peterselie toe en breng verder op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Verwarm de olie in een grote koekenpan op een middelhoog vuur. Maak een soort platte koekjes met je handen of twee eetlepels en bak die in gedeeltes voor ongeveer 2-4 minuten per kant tot ze goudbruin en gaar zijn. Serveer met de yoghurt-dip en werk af met paprikapoeder, peper, peterselie, citroen partjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wortelfritters met knoflookdip

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!