Recept

Macaroni met bloemkoolsaus en boontjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze pasta is ideaal om op voorhand en voor grotere groepen te bereiden. Bovendien kun je hier makkelijk een vegan variant van maken. Laat het vlees weg en vervang zowel de kaas als de melk door een plantaardige variant.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de ovengrill voor. Kook de macaroni al dente in lichtgezouten water.

  2. 2

    Snij de bloemkool in kleine roosjes en kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet de bloemkool af en mix ze glad met de melk en de helft van de gemalen kaas. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  3. 3

    Maak de boontjes schoon en kook ze beetgaar in lichtgezouten water. Giet ze af en spoel ze onder stromend koud water. Snij de boontjes in 2 en meng ze onder de saus.

  4. 4

    Snij de ham in blokjes en voeg toe aan de saus. Giet de macaroni af en doe de pasta in een ovenschaal. Meng de saus onder de macaroni.

  5. 5

    Strooi de rest van de gemalen kaas over de macaroni en gratineer nog 10 minuten onder de grill.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Macaroni met bloemkoolsaus en boontjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!