Tong met ovengeroosterde krieltjes, courgette en broccoli
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de krieltjes en halveer ze in de lengte. Spoel de courgette en snij ze in ongeveer even grote stukken als de krieltjes. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Pel de rode ui en snij ‘m in ringen.
-
2
Blancheer de krieltjes 5 minuten in lichtgezouten water. Laat ze uitlekken.
-
3
Verdeel de krieltjes, de courgette en de broccoli op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de groenten met olijfolie en kruid met de gedroogde tijm, peper en zout. Gaar de groenten 15 minuten in de oven. Voeg dan de rode ui-ringen toe en gaar nog 5 minuten.
-
4
Bak ondertussen de tongen in de helft boter en de helft olijfolie aan beide kanten goudbruin. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de tong met de geroosterde krieltjes, courgette, broccoli en ui. Werk af met de rucola en een takje verse oregano.