Recept

Gebakken bloemkoolrijst met zalm in sesamkorst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit koolhydraatarme gerecht zet je in 35 minuten op tafel. 

bereiding
  1. 1

    Pel de ui en de knoflook en snipper fijn. Snij de wortelen en de selder in blokjes. Doe de ui in een hete pan met wat olie, pers er de knoflook bij en bak glazig. Voeg de wortel en selder toe en roerbak 5 minuten. Voeg dan de bloemkoolrijst toe en bak nog 2 minuten verder.

  2. 2

    Maak een cirkel in de groenten vrij, giet er wat olie in en breek er de eieren in. Roerbak even en schep het ei dan onder de groenten. Voeg de edamamebonen toe laat even mee opwarmen. Breng het gerecht op smaak met de sesamolie, de sojasaus en peper. Hou warm.

  3. 3

    Bestrijk de zalmfilets met olie, kruid ze met peper en zout en bestrooi ze langs beide kanten met de sesamzaadjes. Druk goed aan en bak ze goudbruin en glazig in hete olie. Serveer met de gebakken bloemkoolrijst en werk af met enkele korianderblaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gebakken bloemkoolrijst met zalm in sesamkorst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!