Gebakken bloemkoolrijst met warmgerookte zalm
bereiding
-
1
Verdeel de bloemkool in roosjes en mix ze fijn in de blender tot ze de structuur van rijst hebben. Stoom ze in enkele minuten gaar tot ze zacht zijn. Kluts de eieren.
-
2
Verhit 1 eetlepel kokosolie in een pannenkoekenpan. Bak de eieren tot 2 dunne omeletjes en snij in repen.
-
3
Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de bloemkoolrijst. Kruid met de garam massala.
-
4
Stoom de peultjes gaar en spoel onder ijskoud water. Spoel de komkommer en snij in lange linten, rol op. Snipper de chilipeper(s) in ringen. Scheur de warm gerookte zalm in stukken.
-
5
Hussel de bloemkoolrijst met de omeletreepjes, peultjes, chiliringen en gerookte zalm door elkaar. Werk af met komkommerrolletjes, citroenrasp en -sap, peper en zout en een blaadje munt.