Broccolicouscous met rode biet en kip
bereiding
-
1
Blancheer de sugar snaps in gezouten water tot ze beetgaar zijn. Snij de rode bieten in partjes en hak het basilicum en de munt fijn.
-
2
Pel en snipper de sjalot en bak ’m glazig in olijfolie. Voeg de broccolirijst toe en bak 2 minuten mee. Schep er de rode bietjes en de beetgare sugar snaps onder en laat alles goed opwarmen. Breng op smaak met ¾ van de fijngesneden kruiden, peper en zout.
-
3
Snij de kip in reepjes, kruid met peper en zout en haal ze eerst door de bloem, vervolgens door het ei en tot slot door de havermout. Bak ze goudbruin en krokant in olijfolie.
-
4
Maak een dressing van de honing, het citroensap en een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout. Hak de pistachenoten fijn.
-
5
Verdeel de broccolirijst over de borden. Leg er de kippenreepjes bij, druppel er de dressing over en werk af met de pistachenoten en de overige verse kruiden.