Hasselback varkenshaasje met aardappelen en feta
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen, snij ze met een mandoline in dunne plakjes en kook ze 10 minuten in lichtgezouten water. Maak de peultjes schoon en kook ze in lichtgezouten water.
-
2
Snij de feta in dunne plakjes. Snij het varkenshaasje om de centimeter voor ¾ in, dus niet helemaal door.
-
3
Leg het varkenshaasje in een met bakpapier beklede ovenschaal. Steek in de insnijdingen telkens 2 plakjes voorgekookte aardappel en een stukje feta. Kruid het vlees met peper en zout. Haal de rozemarijnnaaldjes van de takjes en strooi ze over het vlees.
-
4
Leg de overige aardappelplakjes rond het vlees en kruid ook met zout en rozemarijn. Besprenkel het geheel met olijfolie. Zet gedurende 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven en serveer met de peultjes.