Recept

Hasselback varkenshaasje met aardappelen en feta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Je hebt slechts 15 minuten voorbereiding nodig voor dit topgerecht. De oven doet de rest van het werk.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen, snij ze met een mandoline in dunne plakjes en kook ze 10 minuten in lichtgezouten water. Maak de peultjes schoon en kook ze in lichtgezouten water.

  2. 2

    Snij de feta in dunne plakjes. Snij het varkenshaasje om de centimeter voor ¾ in, dus niet helemaal door.

  3. 3

    Leg het varkenshaasje in een met bakpapier beklede ovenschaal. Steek in de insnijdingen telkens 2 plakjes voorgekookte aardappel en een stukje feta. Kruid het vlees met peper en zout. Haal de rozemarijnnaaldjes van de takjes en strooi ze over het vlees.

  4. 4

    Leg de overige aardappelplakjes rond het vlees en kruid ook met zout en rozemarijn. Besprenkel het geheel met olijfolie. Zet gedurende 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven en serveer met de peultjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Hasselback varkenshaasje met aardappelen en feta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!