Broccoli-venkelsoep met tofureepjes
bereiding
-
1
Pel de ui en snij ‘m in stukken. Snij de roosjes van de broccoli en snij de steel in fijne plakjes. Snij de venkel in fijne stukjes. Hou het groen apart voor de afwerking.
-
2
Verhit een scheutje olijfolie en stoof de ui en de venkel op een zacht vuur tot ze karamelliseren. Voeg de broccoliroosjes en het -steeltje toe en laat nog 2 minuten bakken. Blus met de groentebouillon en laat 10 minuten zacht koken. Mix de soep fijn en breng ze op smaak met citroensap, chilivlokken en zout.
-
3
Snij de tofu in reepjes. Pel en plet de knoflook. Schil de gember en rasp tot je 1 koffielepel hebt. Verhit een scheutje olijfolie en bak de reepjes tofu goudbruin. Voeg de knoflook, de gember, de sojasaus en peper toe en laat nog 2 minuten bakken.
-
4
Werk de soep af met het venkelgroen en de tofureepjes. Serveer met wortelwraps.