Recept

Panna cotta met oranjebloesem en gegrilde nectarines

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een gerechtje vol energie van redactrice Natalie, geïnspireerd door de gezonde principes van Sandra Bekkari en geschikt voor het hele gezin.

Tip van Natalie: “Panna cotta kun je op allerlei manieren op smaak brengen. De kardemom en het oranjebloesemwater zorgen hier voor een Midden-Oosterse toets, maar je kunt evengoed een zakje earl grey-thee mee in de melk opwarmen. Kies voor de panna cotta voor romige kokosroom en geen ‘waterige’ kokosmelk.”

bereiding
  1. 1

    Week de gelatine in een bodempje koud water. Maak de kardemompeultjes open en haal er de zaadjes uit. Doe ze in een thee-eitje.

  2. 2

    Doe de amandelmelk met de kokosroom en de honing in een steelpannetje. Hang het thee-eitje in de melk en voeg het oranjebloesemwater toe. Laat op een zacht vuur opwarmen, maar niet koken. Knijp de gelatine goed uit en roer los in de warme kokosmelk.

  3. 3

    Neem het thee-eitje uit de kokosmelk en schenk het mengsel in potjes. Laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.

  4. 4

    Spoel en halveer de nectarines. Gril ze in de grillpan en snij ze in partjes. Werk de panna cotta af met de gegrilde nectarines en de geroosterde amandelschilfers en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Panna cotta met oranjebloesem en gegrilde nectarines

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!