Panna cotta met rabarber-gembercompote
bereiding
-
1
Maak de compote. Snij de rabarber in stukjes. Doe ze met de gember en de suiker in een kookpot en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat ongeveer 5 minuten zachtjes sudderen, tot de rabarber zacht is maar nog niet tot moes gekookt. Roer geregeld om. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
-
2
2 Maak de panna cotta. Week de gelatineblaadjes in koud water. Schil de gember en snij ‘m in plakken. Doe ‘m met de room en de suiker in een pannetje, breng aan de kook en laat 10 minuten koken. Giet het mengsel door een zeef, doe er de melk bij en los er de uitgeknepen gelatineblaadjes in op.
-
3
Verdeel over vier mooie glaasjes en laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
-
4
Werk elk glaasje af met een lepeltje rabarbercompote en serveer. Geef er de rest van de compote bij.