Balletjes met stoofvleessaus
bereiding
-
1
Meng in een kom het gehakt met het ei en genoeg paneermeel om er balletjes van te kunnen rollen. Kruid met peper en zout. Maak je handen nat zodat het gehakt niet te erg blijft plakken. Rol balletjes ter grootte van een pingpongbal van het mengsel. Wentel de balletjes door de bloem.
-
2
Pel en snipper de uien. Bak ze in een pan op middelhoge temperatuur in wat boter, tot ze beginnen te kleuren. Haal ze uit de pan.
-
3
Bak in dezelfde pan de balletjes rondom bruin. Staat er veel vet in de pan, giet dit dan weg. Voeg de uien weer toe, doe het kruidentuiltje erbij en blus met het bier. De balletjes moeten net onder staan. Voeg eventueel wat water of kalfsfond toe. Doe er ook de mosterd bij. Zet het deksel op de pan en laat 30 minuten zacht sudderen.
-
4
Schil intussen de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze beetgaar in gezouten water. Schil de wortelen en snij ze in plakjes. Pel en snipper de sjalot. Stoof de sjalot glazig in wat boter, voeg de plakjes wortel, de tijm en een glas water toe. Laat 15 minuten zachtjes stoven tot de wortelen beetgaar zijn. Voeg de erwtjes toe en laat nog 5 à 10 minuten doorwarmen. Kruid met peper en zout.
-
5
Giet de aardappelen af en bestrooi ze met de peterselie. Bind eventueel de saus van de balletjes met wat sausbinder. Serveer de balletjes met de erwten en wortelen en de peterselieaardappeltjes.