Pompoenstoemp met Luikse balletjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de butternut schoon en snij hem in stukken. Leg de stukken op een bakplaat. Bedruppel ze met olijfolie en kruid ze met peper en zout. Meng even goed om en rooster de pompoen 35 à 40 minuten in de oven tot die mooi gaar is.
-
2
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
-
3
Maak de Luikse balletjes. Rol balletjes van het gehakt. Pel de uien en snij ze in halve maantjes. Stoof de uien aan in wat olijfolie, voeg de balletjes toe en korst ze mooi aan. Blus de pan met de Pineau de Charentes en voeg dan de groentebouillon toe. Laat de balletjes mooi garen. Voeg dan de Luikse siroop, de graanmosterd en de room toe en meng even goed om. Hou de balletjes en de saus warm.
-
4
Giet de aardappelen af en haal de pompoenstukken uit de oven. Stamp ze samen met de boter tot een mooie stoemp. Kruid de stoemp met peper, zout en het kerriepoeder.
-
5
Lepel de stoemp op de borden en leg er de Luikse balletjes met de saus bij. Werk het gerecht af met de peterselie.