Tomaten met kaas
bereiding
-
1
Pel en snipper de sjalot en de knoflook.
Spoel de tomaten, snij er een kapje af.
Lepel ze uit en laat ze 10 minuten omgekeerd uitlekken.
-
2
Vermeng de sjalot en de knoflook met de rijst en de tuinkruiden.
Laat 15 minuten stomen in de rijstkoker.
-
3
Vermeng de rijst met de olijfolie, de parmezaan en de verkruimelde gorgonzola.
Vul er de tomaten mee en zet er het kapje weer op.
-
4
Schik de tomaten in een stoommandje.
Dek af en laat 5 tot 7 minuten stomen.
Kruid met peper uit de molen.
Voorbereiding
Ingrediënten voor
4 personen- rijst400 g
- tomaten (middelgroot)8
- sjalot1
- parmezaan (geraspt)50 g
- gorgonzola100 g
- olijfolie1 tl
- knoflook1
- verse tijm (of gedroogde rozemarijn, oregano: van elk 1 theelepel)
- peper