Recept

Tomaten met kaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker gevuld tomaatje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Pel en snipper de sjalot en de knoflook.

    Spoel de tomaten, snij er een kapje af.

    Lepel ze uit en laat ze 10 minuten omgekeerd uitlekken.

  2. 2

    Vermeng de sjalot en de knoflook met de rijst en de tuinkruiden.

    Laat 15 minuten stomen in de rijstkoker.

  3. 3

    Vermeng de rijst met de olijfolie, de parmezaan en de verkruimelde gorgonzola.

    Vul er de tomaten mee en zet er het kapje weer op.

  4. 4

    Schik de tomaten in een stoommandje.

    Dek af en laat 5 tot 7 minuten stomen.

    Kruid met peper uit de molen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tomaten met kaas

Ingrediënten voor

4 personen
  • rijst400 g
  • tomaten (middelgroot)8
  • sjalot1
  • parmezaan (geraspt)50 g
  • gorgonzola100 g
  • olijfolie1 tl
  • knoflook1
  • verse tijm (of gedroogde rozemarijn, oregano: van elk 1 theelepel)
  • peper

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!