Pompoenlasagne met kalfsgehakt en mozzarella
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de sjalot. Schil de courgette en snij ze in kleine blokjes. Fruit de sjalot aan in olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak rul.
-
2
Voeg de blokjes courgette toe en roerbak verder. Kruid met de oregano, peper en zout. Voeg de mascarpone en de witte wijn toe. Laat wat inkoken.
-
3
Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snij de pompoen in fijne plakjes. Snij het bolletje mozzarella in plakjes.
-
4
Beboter een ovenschaal. Leg onderaan een laagje lasagnevellen en leg er dan mozzarellaplakjes, plakjes pompoen en gehaktsaus op. Herhaal tot de schotel gevuld is.
-
5
Strooi er de geraspte mozzarella over en gaar de lasagne 35 tot 45 minuten in de oven. Werk af met verse oregano.
Ingrediënten voor
4 personen- hokkaidopompoen1
- gemengd gehakt500 g
- courgette1
- sjalot1
- verse oregano
- mascarpone250 g
- mozzarella125 g
- geraspte mozzarella50 g
- lasagnevellen (versafdeling)200 g
- droge witte wijn150 ml
- gedroogde oregano1 kl
- olijfolie
- peper en zout