Recept

Auberginelasagne met kalfsgehakt

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke lasagne à la Sandra Bekkari. 

TIP! Minder fan van aubergines? Vervang ze dan door courgettes.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de aubergines en snij ze met een mandoline in lange dunne repen van 2,5 mm. Spoel de tomaten en snij ze in plakjes.

  2. 2

    Maak de tomatensaus. Pel en snipper de sjalot en de knoflook en fruit ze in wat olijfolie. Voeg de gedroogde oregano, de passata en de tomatenpuree toe en laat 15 minuten op een zacht vuur sudderen.

  3. 3

    Maak de champignons schoon en snij ze heel klein. Bak het gehakt met de champignons rul in wat olijfolie, kruid met peper, zout en cayennepeper. Voeg het basilicum en de peterselie toe.

  4. 4

    Borstel een ovenschotel in met olijfolie. Leg onderaan een laagje auberginelinten. Lepel er wat gehaktsaus over, verdeel er plakjes tomaat op en leper er tomatensaus op. Herhaal de laagjes tot de schotel gevuld is.

  5. 5

    Strooi de geraspte mozzarella over de lasagne en gaar hem 30 à 35 minuten in de oven. Haal de lasagne uit de oven, snij hem in stukken en werk ze af met een takje oregano en de geraspte parmezaan.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Auberginelasagne met kalfsgehakt

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!