Soep van geroosterde pompoen met walnotenpesto
bereiding
-
1
Schil de pompoen en de zoete aardappel en snij ze in gelijke stukken. Pel de ui en snij ‘m in ringen. Pel en snipper de sjalot en de knoflook.
-
2
Leg de ui, de zoete aardappel en de pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat. Strooi er het korianderpoeder en het komijnpoeder over. Rooster de groenten 25 minuten in de oven en schep regelmatig om.
-
3
Fruit de sjalot en de knoflook aan in de zonnebloemolie, voeg de geroosterde pompoen, ui en zoete aardappel toe. Blus met de kippenbouillon en breng aan de kook. Zet het vuur zachter en laat nog 20 minuten sudderen.
-
4
Maak de pesto. Hak het basilicum grof. Doe het basilicum in een blender samen met de knoflook, de parmezaan, de walnoten en 4 eetlepels olijfolie. Mix fijn en voeg nog olijfolie toe, tot de gewenste dikte. Kruid met peper en zout.
-
5
Mix de soep en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over de borden en werk af met de pesto en extra gehakte walnoten.