Recept

Vispannetje met krab onder bladerdeeg

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit vispannetje met zalm, krab en maïs onder bladerdeeg is een typisch gerecht uit California. Ilse toont in de video hoe hoe je het maakt. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak de preiringen in de boter in een koekenpan tot ze zacht zijn, breng op smaak met peper en zout. Voeg de erwtjes en de maïs toe en roer om. Voeg de room en visbouillon toe. Kruid met paprikapoeder, peterselie, tijm, peper en zout en bind met de maïzena.

  2. 2

    Neem 4 individuele ovenschaaltjes. Snijd 4 rondjes die even groot zijn als de ovenschaaltjes. Vet de ovenschaaltjes in met boter. Verdeel de zalmblokjes en crab over de bodem van de schoteltjes, lepel er de groentensaus over. Strooi er de kaas over.

  3. 3

    Dek de schoteltjes af met het bladerdeeg. Maak een kruisje met een scherp mes in het midden van het bladerdeeg. Borstel wat eigeel over het bladerdeeg.

  4. 4

    Zet 35 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ingrediënten voor

4 personen
  • preien (in ringen en gewassen)2
  • erwten100 g
  • boter1 klontje
  • zalm (in blokjes)240 g
  • krabvlees (blik of vers)200
  • geraspte kaas100 g
  • maïs1 blikje
  • slagroom200 ml
  • visbouillon200 ml
  • maïszetmeel1 el
  • peper en zout
  • verse tijm1 el
  • peterselie (gehakt)2 el
  • paprikapoeder1 snuifje
  • bladerdeeg1 rol

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!