Griezelige appel-pompoentaart
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C hetelucht. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in kleine stukjes. Doe ze in een pannetje met 2 el water en laat tot moes koken( er mogen nog wat stukjes in zitten). Laat afkoelen en meng met de pompoenpuree en de kaneel.
-
2
Roer het maïszetmeel los in de esdoornsiroop en meng met de appelmoes.
-
3
Beboter een taartvorm van 22 cm diameter. Leg er een vel kruimeldeeg in en duw goed aan langs de randen. Doe de vulling op het deeg. Bestrijk de rand van het deeg (op de rand van de taartvorm) met melk.
-
4
Leg er het tweede vel deeg losjes bovenop. Rol met de deegroller over de vorm en gooi overtollig deeg weg. Werk de rand af door 'm aan te duwen met een vork. Snij een griezelig pompoengezicht uit het bovenste vel deeg, zodat de vulling zichtbaar wordt.
-
5
Klop het ei los met 1 el water en bestrijk er het deeg mee. Bak de taart 40 à 50 minuten, tot het deeg gaar en goudbruin is. Laat afkoelen op een rooster.