Winterse panzanella met boschampignons en jonge kaas
bereiding
-
1
Snij het brood in stukjes van 2 à 3 cm. Verhit een scheutje olijfolie en bak het brood goudbruin en krokant. Kruid het brood met peper en zout. Laat het afkoelen. Snij de kaas in fijne plakjes of blokjes.
-
2
Meng voor de dressing de mosterd, de honing en de azijn met 3 eetlepels olijfolie. Kruid de dressing met peper en zout.
-
3
Pel de sjalot en snij ‘m in reepjes. Pel en plet de knoflook. Verwijder de harde kern van het witloof en snij het witloof in stukken. Borstel de champignons schoon. Verhit een scheutje olijfolie en bak de champignons gaar. Voeg de knoflook, de sjalot en het witloof toe en roerbak kort goudbruin. Kruid de groenten met peper en zout.
-
4
Maak een salade van de gebakken groenten, de stukjes brood en de kaas. Besprenkel alles met de dressing en werk af met de peterselie.