Kerstpasta carbonara met guanciale en krokante bospaddenstoelen
bereiding
-
1
Pel en snipper de knoflook. Maak de boschampignons schoon en snij grote exemplaren in stukken. Verhit olijfolie in een pan en bak er de knoflook en champignons krokant in. Voeg de gesnipperde peterselie toe. Kruid met peper en zout.
-
2
Bak de guanciale krokant in een andere pan zonder vetstof en voeg toe aan de boschampignons.
-
3
Kook de linguine al dente volgens de instructies op de verpakking in lichtgezouten water. Klop de eieren los met de geraspte pecorino en kruid met versgemalen peper, zout is niet nodig.
-
4
Giet de pasta af en meng meteen met de losgeklopte eitjes. Meng tot een romige pasta, maar zet niet meer op het vuur ( anders krijg je een omelet in plaats van een lekker sausje).
-
5
Verdeel de pasta over mooie borden en werk af de paddenstoelen, krokante guanciale en extra geraspte pecorino.