Recept

Knolselderpizza met ricotta en Italiaanse ham

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een feestelijk hapje op basis van wintergroenten voor bij de apero. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Schil de knolselder en snij er 4 plakjes van 5 mm dikte van. Leg de plakjes op een ingevette bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en kruid ze met peper en zout. Bak de knolselder 20 minuten in de oven.

  2. 2

    Pel en plet de knoflook. Rasp de schil van de citroen. Meng de ricotta met de knoflook, de citroenschil en de parmezaan en kruid met peper en zout.

  3. 3

    Beleg de gebakken knolselder met een laagje ricotta en gratineer nog enkele minuten in de hete oven.

  4. 4

    Beleg de gebakken knolselderpizza's met de plakjes Italiaanse ham, de winterpostelein en enkele druppels citroensap en olijfolie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Knolselderpizza met ricotta en Italiaanse ham

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!