Recept

Frisse pompoensoep met kurkuma en appel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pompoensoep met een frisse twist! 

bereiding
  1. 1

    Pel de ui en snipper ‘m fijn. Schil de pompoen, halveer ‘m en verwijder de pitten. Snij het vruchtvlees in blokjes. Schil de appelen (hou 1 appel apart), verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in blokjes.

  2. 2

    Stoof de ui, de appel- en de pompoenblokjes aan in de olijfolie. Voeg de wittewijnazijn toe. Blus met de groentebouillon en laat even doorkoken. Mix de soep glad. Kruid met peper, zout en de kurkuma.

  3. 3

    Spoel de laatste appel en snij ‘m met de schil in fijne reepjes. Schep de soep in de kommetjes en werk af met de appelreepjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Frisse pompoensoep met kurkuma en appel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!