Pompoensoep met stracciatella, bospaddenstoelen en hazelnoten
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de butternut overlangs in twee en verwijder de pitten. Bedruppel het snijvlak met olijfolie en kruid met peper en zout. Leg de pompoenhelften met het snijvlak naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Gaar ze 1 uur in de oven.
-
2
Pel de ui en snipper ‘m fijn. Stoof ‘m aan in 2 eetlepels olijfolie. Lepel het vruchtvlees uit de pompoen en voeg het toe aan de ui. Laat even stoven en blus dan met de groentebouillon. Mix de soep glad en kruid met peper en zout.
-
3
Borstel de paddenstoelen schoon. Pel en snipper de knoflook. Bak de paddenstoelen kort aan in een pan met de knoflook en wat olijfolie. Hak de noten en de peterselie fijn.
-
4
Schep de soep in de kommetjes en lepel er wat van de stracciatella (of het binnenste van de burrata) op. Schik er de paddenstoelen, hazelnoten en bladpeterselie op. Werk af met een beetje zwarte peper van de molen en serveer onmiddellijk.