Witlooffritters met yoghurtdip
bereiding
-
1
Pel en snipper de ui. Spoel de peterselie en hak het grof. Spoel het witloof en snij het in fijne reepjes tot aan de harde kern. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en bak het witloof goudbruin. Kruid met peper en zout en neem van het vuur.
-
2
Meng de mayonaise, de yoghurt en het sap van ½ citroen voor de dip. Kruid met peper en zout en een snuifje gerookt paprikapoeder.
-
3
Meng de bloem, het ei, de comté, de peterselie en het witloof goed onder elkaar. Verhit olijfolie in een braadpan en schep telkens een eetlepel van het witloofmengsel in de pan, en duw het plat met de bolle kant van een lepel. Bak zo al het witloofbeslag op. Laat de fritters uitlekken op keukenpapier en serveer met de yoghurtdip en koriander.