Recept

Visspiesjes met gepofte kerstomaatjes en yoghurtdip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit simpele gerecht zit boordevol smaak en is heerlijk sappig. Voor wat extra crunch kun je er nog gehakte nootjes over strooien.

bereiding
  1. 1

    Pel en pers de knoflook. Schil en rasp de gember. Maak een marinade van de gember, de knoflook, het kerriepoeder en een scheutje olijfolie. Kruid ze met peper en zout. Snij de vis in hapklare blokjes en leg ze in de marinade. Dek ze af en laat ze 30 minuten marineren.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de tomaatjes met de takjes tijm in een ovenschaal en druppel er de balsamicoazijn en wat olijfolie over. Kruid ze met peper en zout en gaar ze 15 minuten in de oven.

  3. 3

    Rijg de blokjes vis op de spiesjes, leg ze in een ovenschaal en zet ze 12 minuten mee met de tomaatjes in de oven. Keer ze halverwege om.

  4. 4

    Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in ringen. Maak de dip. Snipper de munt fijn en meng die samen met de honing onder de yoghurt. Kruid de dip met peper en zout.

  5. 5

    Serveer de visspiesjes met de gepofte tomaatjes en de yoghurtdip. Werk ze af met de lente-uitjes en de extra tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Visspiesjes met gepofte kerstomaatjes en yoghurtdip

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!