Recept

Witloofgratin met dragon en comtékaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een van onze favorieten met de lekkerste groente van het seizoen.

Lekker met een stukje gebraad.

Comté is een Franse, pittige harde kaas. Heerlijk om zo uit het vuistje te eten, maar ook ideaal in gratins of in sausjes.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C. Pel en plet de knoflook. Rist de blaadjes dragon en snipper ze fijn. Doe de melk, de room, de knoflook en de dragon in een kookpot en warm op.

  2. 2

    Halveer het witloof, verwijder de harde kern en snij de rest in reepjes. Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan en bak het witloof goudbruin. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  3. 3

    Schil de aardappelen en snij ze met behulp van een mandoline in fijne plakjes.

  4. 4

    Leg eerst het gebakken witloof en daarna de aardappelen dakpansgewijs in een ingeoliede ovenschaal. Overgiet met de warme room. Verdeel er de comtékaas over en bak 40 minuten in de oven. Werk af met extra dragon.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Witloofgratin met dragon en comtékaas

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!