Recept

Witloofsoep met waterkersolie, croutons en gerookte forel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Niets dan lof voor ons Belgisch witloof. Probeer dit originele witloofsoepje – even lekker én net iets anders dan de klassieker.

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de uien en snij het witloof in reepjes tot aan de harde kern.

  2. 2

    Stoof de ui en het witloof aan in olijfolie. Overgiet met de kippenbouillon en doe er 50 gram gerookte forel bij. Laat 20 minuten rustig sudderen.

  3. 3

    Maak ondertussen de waterkersolie. Doe de olijfolie samen met de waterkers en het knoflookteentje in een maatbeker en mix glad. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Snij het brood in blokjes. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en bak de croutons goudbruin. Mix de soep glad en kruid met peper en zout.

  5. 5

    Serveer de soep in borden en werk af met de rest van de forel, enkele toefjes waterkersolie, de broodcroutons en blaadjes waterkers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Witloofsoep met waterkersolie, croutons en gerookte forel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!