Vegan appeltaart met sojayoghurt
bereiding
-
1
Bekleed de bodem van een springvorm van 20 cm diameter met bakpapier. Maak de bodem. Maal de noten grof in een keukenmachine. Voeg de havermout, de dadels, de ahornsiroop en het snuifje zout toe. Mix tot een kruimelig deeg. Verdeel het mengsel over de bodem en duw dit aan met de bolle kant van een lepel. Zet opzij in de koelkast.
-
2
Spoel de appelen en snij ze in stukjes. Verwarm de plantaardige boter in een pan en bak de appeltjes met de suiker, de kaneel en het scheutje citroensap goudbruin. Zet opzij.
-
3
Maak de vulling. Meng het vanillepoeder, de ahornsiroop en het citroensap onder de sojayoghurt. Klop de slagroom lobbig.
-
4
Meng de agaragar met een 6-tal eetlepels water (of plantaardige melk) en verwarm dit in een pannetje. Laat 2 minuten inkoken. Meng het agaragar-mengsel onder de sojayoghurt. Spatel dan alles voorzichtig onder de room. Verdeel het mengsel over de bodem. Zet de taart minstens 6 uur in de koelkast om op te stijven.
-
5
Ontvorm de appeltaart. Werk de taart af met de gebakken appeltjes en serveer.