Cottage pie met wildgehakt en pastinaakpuree
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Pel de ui en snij ‘m in reepjes. Pel en plet de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie en roerbak het wildgehakt goudbruin.
-
2
Schep het gehakt uit de pan, voeg opnieuw een scheutje olijfolie toe en stoof de ui en de knoflook zacht met een scheutje water. Laat 10 minuten langzaam stoven. Verhoog dan het vuur en laat de ui karamelliseren.
-
3
Voeg het gebakken gehakt, de tijm, de laurier, het bier, het bouillonblokje en een scheutje water toe aan de pan en laat 5 minuten inkoken. Kruid met peper en zout.
-
4
Schil de pastinaken en de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook ze zacht, giet af en laat uitlekken. Voeg 1 eetlepel boter toe, kruid met peper en zout en pureer.
-
5
Giet de gehaktmengeling in een ovenschaal en beleg met de puree. Bestrooi met het paneermeel en beleg met kleine klontjes boter. Bak 30 minuten in de oven.