Auberginelasagne met cottage cheese en rundergehakt
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de aubergines in de lengte in plakken van een halve cm dik. Gril ze kort in een grillpan met wat olijfolie en kruid met peper en zout. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
2
Pel en snipper de ui en de knoflook en stoof ze glazig in wat olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe en kruid met de gedroogde oregano, peper en zout. Laat ongeveer 20 minuten sudderen op een zacht vuurtje.
-
3
Klop de eieren los, voeg de cottage cheese en de helft van de mozzarella toe. Kruid met peper en zout.
-
4
Schep een laag tomatensaus in een ovenschaal. Beleg met een laag aubergineplakken en de helft van het kaasmengsel. Herhaal.
-
5
Eindig met de resterende mozzarella en zet 35 minuten in de oven. Werk af met de oregano.