Recept

Gegrilde rode biet met zalmmousse en appelkappertje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit feestelijke hapje met zalm maak je in 20 minuten. Opgelet: je moet de mousse wel enkele uren laten opstijven in de koelkast. 

bereiding
  1. 1

    Week de gelatineblaadjes in koud water. Breng de visbouillon aan de kook, voeg Noilly Prat, citroensap en cayennepeper naar smaak toe. Los er de uitgeknepen gelatine in op.

  2. 2

    Mix de gerookte zalm in een blender en voeg geleidelijk de bouillon toe.

  3. 3

    Klop de room op en spatel door het mengsel. Doe de mousse in een spuitzak en laat 3 uur opstijven in de koelkast.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de rode biet in blokjes van 5 bij 5 mm. Leg ze op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met olijfolie en tijm. Rooster de biet 15 minuten in de oven.

  5. 5

    Verdeel de blokjes rode biet over de glaasjes. Spuit er wat zalmmousse op en werk af met een appelkappertje en een takje dille.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!