Recept

Reetajine met gedroogde abrikozen, wortel en pastinaak

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze tajine van wild is heerlijk met couscous! 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de ui, pel en pers de knoflook. Schil de gember en rasp ’m fijn. Snij de reesteak in blokjes en bak het vlees in de olijfolie in een tajine of ovenvaste pan aan alle kanten bruin. Kruid met peper en zout. Schep het vlees uit de pan.

  2. 2

    Stoof in dezelfde pan de ui glazig. Voeg de knoflook, de gember en de ras el hanout toe en roerbak 1 minuut. Doe het vlees terug in de pan en bestuif het met de bloem. Roerbak opnieuw 1 minuut. Voeg de abrikozen, de bouillon en de abrikozenconfituur toe. Meng goed, zet het deksel op de pan en zet die 1 uur in de oven.

  3. 3

    Schil ondertussen de pastinaken en de wortelen en snij ze in schuine plakjes. Voeg de groenten toe aan de tajine en laat nog 30 minuten garen in de oven. Werk de tajine af met de peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Reetajine met gedroogde abrikozen, wortel en pastinaak

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!