Hindespiesjes met gekaramelliseerd witloof, parelcouscous en pistachepesto
bereiding
-
1
Halveer de stronkjes witloof en snij de harde kern weg. Bak het witloof goudbruin in boter. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi het witloof met de suiker en giet er een scheutje water bij. Zet het deksel op de pan en laat 8 minuten garen. Kook de parelcouscous gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
2
Spoel de appelen, verwijder het klokhuis en snij ze in partjes. Snij de hindefilet in blokjes en kruid met peper en zout. Rijg de blokjes samen met de partjes appel aan spiesjes. Meng de mosterd met de honing en bestrijk er de spiesjes mee. Bak ze goudbruin in wat boter.
-
3
Doe alle ingrediënten voor de pesto met een scheutje water in de blender en mix glad. Kruid de pesto met peper en zout. Giet de parelcouscous af en meng er de helft van de pesto onder.
-
4
Verdeel de parelcouscous en het witloof over de borden. Leg er de hindespiesjes bij en serveer met de rest van de pesto. Werk af met extra munt.