Parelcouscous met gehaktballetjes en gegrilde pompoen en aubergine
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de pompoen en aubergine schoon en snij ze in hapklare blokjes. Verdeel ze over een bakplaat en strooi er de venkel- en korianderzaadjes, de tijm en peper en zout over. Besprenkel royaal met olijfolie en gaar 15 tot 20 minuten in de oven. Roer om in de helft van de baktijd.
-
2
Pel en snipper de sjalot. Meng het gehakt met de sjalot, de helft van de gehakte verse kruiden, het komijnpoeder en de kurkuma. Rol er balletjes van en bak ze goudbruin in de pan met wat olijfolie.
-
3
Kook de parelcouscous gaar in gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken en wat afkoelen.
-
4
Hak de rucola grof. Snipper de gekonfijte citroen. Meng de citroen, de rucola en de geroosterde pompoen en aubergine door de parelcouscous. Werk af met de rest van de verse kruiden en de pompoenpitten.