Wittekoolpakketjes met kalkoen, ricotta en pistachenootjes
bereiding
-
1
Maak de bladeren van de wittekool voorzichtig los, blancheer ze 2 minuten en laat ze uitlekken.
-
2
Maak ondertussen de tomatensaus. Pel en snipper de uien en de knoflook. Schil de wortelen en snij ze in kleine blokjes. Verhit de olijfolie in een kookpot en fruit de helft van de ui en de knoflook samen met de wortelen.
-
3
Voeg de passata en de oregano toe. Laat rustig sudderen op een zacht vuur. Mix de saus glad.
-
4
Maak ondertussen de vulling. Spoel de peterselie en hak ze fijn. Hak de pistaches grof. Meng het gehakt in een grote kom met het ei, het paneermeel, de ricotta, de pistaches, de peterselie en de rest van de ui en de knoflook. Kruid met peper en zout.
-
5
Rol balletjes van telkens 2 eetlepels van de gehaktmengeling. Rol de balletjes op in de koolbladeren. Leg de pakketjes in een kookpot en overgiet met de gevogeltebouillon en de tomatensaus. Dek af en laat de koolpakketjes 20 à 25 minuten op een zacht vuurtje garen. Werk af met de extra bladpeterselie en serveer.