Vegetarische vol-au-vent met frietjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C . Maak de asperges schoon en verwijder de harde uiteinden. Verhit een grillpan en gril de asperges krokant. Breng ze op smaak met de geraspte citroenschil, peper en zout. Snij de asperges in schuine stukken.
-
2
Pel en snipper de ui en de knoflook. Spoel de spinazie en laat ze goed uitlekken.
-
3
Verhit de boter in een pan en fruit er de ui en de knoflook in. Voeg de zongedroogde tomaatjes, de dragon, de erwtjes en de spinazie toe en schep goed om. Bestrooi met de bloem en schenk er de melk bij. Breng aan de kook en laat op een zacht vuur indikken. Breng op smaak met het citroensap, de krulpeterselie, peper en zout.
-
4
Verwarm de bladerdeegbakjes 10 minuten in de oven. Verhit de friteuse voor op 180°C en bak de frietjes goudgeel en krokant.
-
5
Vul de bladerdeegbakjes met de vegetarische vol-au-vent. Werk ze af met de extra peterselie of kervel en het bladerdeeghoedje. Serveer met de asperges en de frietjes.