Recept

Belgische klassieker: Vol-au-vent

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De snelle versie

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 125°C. Snij de kip in blokjes. Borstel de champignons schoon, verwijder de steeltjes en snij ze in partjes. Bak de champignons en de balletjes in een pan met 1 eetlepel zachte boter.

  2. 2

    Haal de champignons en balletjes uit de pan en doe ze in een kookpot. Voeg er de kippenblokjes en de bouillon aan toe en laat 10 minuten garen op een zacht vuur.

  3. 3

    Verwarm de bladerdeegbakjes 10 minuten in de oven. Meng met een vork 1,5 eetlepel boter met 1,5 el bloem. Verkruimel dit mengsel bij de kip en champignons. Laat 1 minuut al roerend doorkoken zodat de saus indikt. Giet de room erbij en haal de saus van het vuur. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Vul de bladerdeegbakjes met de vol-au-vent. Spoel de peterselie, snipper ‘m fijn en bestrooi er de vol-au-vent mee. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Belgische klassieker: Vol-au-vent

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!