Pastaschelpen met gerookte zalm en grijze garnalen
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Maak de venkel schoon en snij hem in fijne brunoiseblokjes. Hou het loof en de steel bij voor de afwerking. Snij de zalm in reepjes.
-
2
Maak de kaassaus. Verhit de boter in een steelpannetje en bestrooi met de bloem. Roer tot een roux. Blus met de bouillon en de melk en laat onder voortdurend roeren indikken tot een gladde bechamel. Voeg de geraspte oude kaas toe en meng tot een dikke kaassaus. Breng de saus op smaak met geraspte citroenschil, citroensap, nootmuskaat en peper.
-
3
Kook de pastaschelpen al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet ze af. Verhit olijfolie in een pan en fruit er de sjalot, de knoflook en de venkel in aan. Meng met de ricotta, de dille en de zalmreepjes en kruid met peper en zout. Vul er de pastaschelpen mee.
-
4
Kook de pastaschelpen al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet ze af. Verhit olijfolie in een pan en fruit er de sjalot, de knoflook en de venkel in aan. Meng met de ricotta, de dille en de zalmreepjes en kruid met peper en zout. Vul er de pastaschelpen mee.
-
5
Werk de pastaschelpen af met de grijze garnalen, het venkelgroen en de in flinterdunne ringetjes gesneden venkelsteeltjes en serveer.