Geroosterde rode biet met mandarijn, selder en cashewcrème
bereiding
-
1
Week de cashewnoten minstens 4 uur in water of 2 uur in heet water.
-
2
Verwarm de oven voor op 200°C. Rooster de rode bieten in de oven tot ze gaar zijn. Dat duurt ongeveer 1 uur.
-
3
Maak de selder schoon en snij de stengels heel fijn. Rasp van 3 mandarijnen de schil en pers het sap. Pel de andere mandarijnen, verwijder de witte vliesjes en verdeel ze in partjes.
-
4
Blend de noten glad met 2 eetlepels mandarijnsap. Kruid met peper en zout. Zet aan de kant.
-
5
Pel de rode bieten en snij ze in partjes. Verdeel de cashewcrème over de borden. Schik er de partjes rode biet en mandarijn op. Meng de rest van het mandarijnsap met de olijfolie en kruid met peper en zout. Sprenkel de dressing over de bordjes en werk af met de selderblokjes, de geraspte mandarijnschil en de eetbare bloemen.