Gepofte rode bieten met venkelzaad, mandarijn en muntolie
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Boen de bieten schoon, leg ze elk apart op een stuk aluminiumfolie en bedruppel ze met de 2 eetlepels olijfolie. Vouw de aluminiumfolie rond de bietjes en leg de bietjes op een bakplaat. Pof ze 1.30 tot 2 uur in de oven of tot ze zacht zijn als je erin prikt met een vork. Haal ze uit de oven en laat ze een beetje afkoelen.
-
2
Maak de muntolie. Pel de knoflook. Doe 100 milliliter olijfolie met de muntblaadjes en de knoflook in een maatbeker en mix glad. Kruid de muntolie met peper en zout.
-
3
Rooster de venkelzaadjes in een droge pan. Pel de afgekoelde bieten en snij ze in partjes. Pel de mandarijnen en maak de partjes los. Verwijder eventueel de vliesjes.
-
4
Verdeel de bieten over een schaal en leg de partjes mandarijn erbij. Bestrooi ze met het venkelzaad, overgiet ze met de munt-olie en werk ze af met de extra muntblaadjes.